Att ha en kunnig lärare

8 oktober, 2018 0 av Pernilla Brolin

Jag förvånas ibland över att så få hästägare faktiskt frågar efter något intyg på utbildning. Vem som helst skulle egentligen, om de helt saknade samvete, kunna hävda att de är massageterapeuter, kiropraktor, equioterapeut. Helt utan att någon kontrollerade detta.

Min hovslagare berättade också om ett stall där de skor och verkar sina hästar själva, efter att ha kollat på Youtube. Vansinne! Men hur många har kontrollerat att deras hovslagare har relevant utbildning? Inte många.

Ve och fasa om man som hästägare har anlitat en klåpare. Att sko och verka felaktigt kan ge fruktansvärda konsekvenser. Inom humanvården finns biverkningar från kiropraktik i form av skada på hjärna, ryggmärg och nervrötter. Tänk dig om någon ger sig på detta utan att veta vad denne gör?

Att veta vad man gör och att värna om djurskyddet är A och O.

Vi som driver Varför Hästmassage är och har varit elever hos Marina Axelson-Callum. Denna människa sitter på omänskligt mycket kunskap om kroppen, gällande både människor och djur. Visste ni att Marina varit rådgivande expert i en statlig utredning? Att passera den ribban, efter ihärdig utfrågning, det säger något om kunskapsnivån!

Marina är dessutom en fantastisk person, med så mycket styrka, grit och kämpaglöd. Det är Marinas ord som fått oss att starta Varför Hästmassage – ”gå ut i världen och berätta att muskler finns”.

Och det gör vi. Vi är massörer från Axelsons Animal Massage School och försöker bära fanan högt!

Ni har väl inte missat Marina på Instagram IGTV? Ni kommer inte ångra er!