Extensor Carpi Radialis

Extensor Carpi Radialis

20 juli, 2018 0 av Elin

extensor carpi radialis

 

Vet alla var den sitter någonstans? Om ni inte vet så ska vi såklart visa. Den här muskeln lyfter frambenet, sträcker framknät och den hjälper också till i böjning av armbågen. Hur många av oss tänker hur den här muskeln faktiskt kan påverka hästens rörelse?

Många gånger tänker man ju rygg, rumpa och hals. Det är ju hästens stora delar och det är alldeles riktigt att det är hästens stora delar och dom är otroligt betydelsefulla av många skäl. Det vi massörer jobbar för är ju helheten, hur hästen fungerar genom hela sin kropp. Den ska kunna använda alla sina muskler obehindrat, den ska ha möjlighet att stärka sina muskler obehindrat. Hur många tänker på benens alla muskler? Dessutom så övergår dom ju i en sena, vem vill inte ha bra och elastiska senor? Ni fattar, allt hänger ihop.

SÅ, här har ni Extensor Carpi Radialis.

Om vi har den spänd, självklart kommer steget att påverkas. Hindras sträckning av knät eller lyftet så är det kanska logiskt. Eller hur? Det gäller såklart alla hästar, hopphästar, dressyrhästar, islandshästar och andra hobbyhästar mm.

Så allihopa, ut och kläm på era hästar. Blir ni osäkra eller känner att ni behöver hjälp ska ni såklart kontakta oss.

(Glöm inte vatten och salt i värmen, både till era djur och er själva)