Halka – Vi har det alla just nu men i olika form

Halka – Vi har det alla just nu men i olika form

8 december, 2018 0 av Elin

stretch stretch(På bilden Rebecka Jörgensen)

Nu är det december, vi har halka i typ hela landet av olika slag. Själv tampas jag med leran andra med isen men båda delarna medför halka. Halka kan ge massor av olika skador och komplikationer. Kyla och mindre aktivitet för många ger ännu mer problem. Med kyla, mycket stillastående på nätter och i hagar i kombination med halkan är ingen bra kombo. Kalla och stela muskler kan om olyckan är framme ge muskel- och/eller senskador som ofta ger en lång rehabilitering. Man kan självklart aldrig vara helt fri från risken men man kan se till att göra det bästa och allt man kan för att minimera riskerna. Att regelbundet röra på din häst trots eventuell ”vinter-vila”. Hästar som ska prestera ofta och som tränas hårt behöver vila för återhämtning men se till att det blir en aktiv vila i form av tex. promenader varje dag.

Vi massörer kan absolut hjälpa till att minimera riskerna, att massera och stretcha din häst regelbundet gör att muskler och senor håller sig mjuka och elastiska. Om musklerna är mjuka och elastiska minskar risken för skador vid i det här fallet halka och fläkning.

Din massör kan också visa dej hur du själv kan underhålla med enklare massage och stretch.

Sen vill jag ju också säga till er alla att du kan köpa presentkort av oss på valfritt belopp, nu när det är Jul och allt. Vad skulle passa bättre än att investera i en massage till din bästa vän? Läs mer om vad massage kan göra för dej och din häst HÄR>>

Kontakta någon av oss för köp av presentkort:
Elin Hellström, Stockholm och Södermanland
Pernilla Brolin, Örebro län
Anna Bergsten, Västra Götaland
Rebecka Jörgensen, Gävleborg och Dalarna
Sari Ylitapio, Norrbotten
Carolina Lundin, Västerås
Kathleen Smith, Stockholm

presentkort_bild_web-1

För den största atleten hästen!