Helgen full med hästar

16 april, 2018 0 av Elin

Hela helgen har det varit full fart, 10 hästar av olika slag har jag hunnit med. Superfina dressyrhästar, hobbyhästar, hopp-ponnysar och föredetta galoppörer. Det har varit otroligt givande och roligt. Massor av fina ord från ägare och det gör mej både glad och varm. En dressyrhäst som har under sin tid dragit på sej del skador och artroser som idag är 19 år gammal har haft svårt och nästan omöjligt att ställa vänster som jag ansåg berodde på bland annat en gammal och otroligt spänd Serratus Cervicis. Serratus Cervicis fäster på C4-C7 och Scapulas (bogbladets) inre yta. Dess funktion är bl.a att böja halsen åt sidan vid ensidig kontraktion. Därför kändes det som att den här muskeln hade stor betydelse för hästens problem. En annan muskel som jag la mer focus på var Brachiocephalicus (den långa halsmuskeln) som också böjer halsen åt sin sida vid ensidig kontraktion. Självklart masserades hela hästen, för att släppa på spänningar endast lokalt kommer att bidra till att det troligen kommer tillbaka, så flöde – tänk på det. Att behandla ett område lokalt kräver sin cirkulation genom hela kroppen! Lite stretch blev det också för hennes del.

Efter 1 behandling togs hästen ut för att bara lite lätt röra på sej, och hästen kan ställa åt båda håll. Sånt gör mej såååååå himla lycklig. Jag kan säga på en gång att det är ännu inte helt 100% men det är på god väg så med några behandlingar ganska tätt nu så kommer hon må så mycket bättre och bli betydligt mer ridbar vilket kommer att hålla hennes muskler i trim. Så förhoppningsvis kommer hon få många roliga år till ❤

Har också besökt ett underbart fullblodssto för andra gången, lilla Doris som är en riktig rallyräka. Skolad på galoppen men idag jobbar hon på som fälttävlanshäst. Den här gången så har ägaren upptäckt en ”bulle” på vänster sidas bogblad. Hon var lite orolig, men jag kände på den och jag tyckte faktiskt inte att det var något direkt konstigt. Jag ställde mig bakom Doris och fotade och ser att, jo hon ser lite sne ut. Men jag tänker till, det är nog inte helt som hon (och jag trodde). Så jag började med lite specialbehandling av hela vänster sidas bogparti som lite förberedelse – sen gick jag över på höger sida. Gjorde lite samma där så hon blev varm och mjukare i musklerna, hittade stresspunkter på trapezius som jag behandlade. Stretchade ut båda sidorna och vips var Doris nästan helt liksidig. Heja Doris! ??

Det är ju bara massage ??

Här har vi lilla Doris

fullblod doris