Hon travar rakt,

2 juni, 2018 0 av Pernilla Brolin

Igår var det återbesök hos den sneda travaren. Hon som sprang böjd framför vagn. Det här blir tredje behandlingen sedan vi började. Jag börjar känna igenom hästen och konstaterar att de flesta spänningarna i nacke och hals är borta. Viss ömhet och spänning i longissimus costarum.

Hur har den varit i träning sedan sist? Frågar jag.

Nästan spikrak, svarar tränaren.

Jag rekommenderar också ny kontakt med veterinären, spänningarna kan komma av en hälta på samma sidas bakben. Den rör sig inte heller helt bra i vändningar.

Kollar på en annan häst som jag senast avstod att behandla. Jag misstänkte då något i luftvägarna. Jag känner igenom hästen igen. Jag frågar om hästen har hosta? Nej säger tränaren. Medan jag står där hostar hästen. Hur kunde jag veta? Hästen var hudöm och hade spänningar i respiratoriska muskler.

Tränaren tar sedan upp frågan om en bekant med en häst som springer ”jävligt bra”, men på senaste så är den inte riktigt lika vass. De undrar om jag kan kolla på den.

Poletten har ramlat ner – muskulaturen är viktig för hästens prestation och kan berätta om andra problem i hästens kropp.

Poletten ramlar ner, – jag förstår och kan känna mer än jag tror.