Ny sadel, alltid en resa

Ny sadel, alltid en resa

2 maj, 2018 0 av Elin

Dåså, då var det Bigless tur att få en ny sadel. Jag har aldrig i hela mitt liv varken fått en ny eller köpt en ny sadel till någon av mina hästar så nu var det verkligen på tiden! Nu är det min tur!

En häst måste ha en korrekt sadel för att kunna prestera på topp, så är det bara. Efter det här sista året med all skit som varit så har jag bara en lite puzzel-bit kvar för att kunna ge min häst alla dom här förutsättningarna för prestation. Jag vet att han inte kommer bli någon Grand Prix-häst eller kunna gå på dom stora banorna med höga hinder, jag vet det – men ändå är han min bästa vän och jag vill att han ska må lika bra som dom här stora stjärnorna. Bara för att han har sin issues så betyder det inte att han är mindre värd än någon annan. För mej är han mer värd än All In (även om jag älskar Allan, alla älskar Allan). ?

Så…. efter att ha googlat, frågat runt, provat kompisar sadlar mm. så märkte jag att det var ju inte så lätt. Hur vet jag vem jag kan lita på, hur vet jag vem som inte snackar skit och bara vill tjäna pengar på mig och min häst för att vi behöver en sadel? Jag har många gånger varit lite naiv, jag vänder mej till någon för att få hjälp för att jag kan inte själv då förutsätter jag att den här personen kan och tala sanning. Det har tyvärr inte varit så, så det här med sadel blev inte ens kul. Hur sjukt är inte det… Det är inte kul att köpa ny sadel.amerigo dj pinerolo

Jag har i alla fall bestämt mej att en sadelmakare är betydligt bättre än en sadelutprovare eller vad alla kalla sig. En sadelmakare har en treårig utbildning, en utprovare har typ en helgkurs eller kanske en vecka. Sen säger jag inte att alla dom skulle vara helt värdelösa men jag valde i alla fall en sadelmakare. Jag tog ut Mia Sunnman – så nu ligger det en Amerigo på hästen. En hoppsadel – DJ Pinerolo i färgen rödbrun ?.

Jag kan säga såhär, min häst typ flyger över bommar, ett steg som jag aldrig har känt på honom tidigare. Nu ska jag också påminna om hans problematiska bakknä så bommar är inte helt okej ännu men eftersom jag nu har sadeln på prov innan jag genomför köpet helt så ville jag bara känna lite på honom. Dessutom är han rätt svag än så länge, men så fort han tappar galoppen eller gör ett byte till korsgalopp eller något annat tokigt så kan jag bara sitta helt stilla, ge honom stöd och han kommer lätt tillbaka till rätt i balans. Så nu hoppas jag att dom sista dagarna känns lika bra – då blir det köp!

Sen ska jag ju också säga att jag är otroligt glad över den här helgen då jag hunnit med 17 gulliga hästar. Många av dom har jag träffat fler gånger och utvecklingen har varit fantastisk. ❤