Plugg-Lördag

17 mars, 2018 2 av Elin

Nu är det bara några dagar kvar till prov, NERVÖST! ?

Det många inte tänker på vad gäller massage på hästar är hur mycket kunskap som faktiskt ligger varför hästmassage iorbakom. Det handlar inte bara om att lära sig ett grepp, var du ska använda vilket grepp, när du ska göra det, hur hårt du ska göra det, åt vilket håll du ska börja, åt vilket håll du ska sluta, när du ska sluta, åt vilket håll du ska massera för muskelfibrerna går ju åt olika håll, hur en muskel känns när den mår bra eller inte, om det är en muskelspänning eller om det kanske är ben osv. osv. Det är precis allt det här som vi vet.

Vi vet också var muskeln fäster någonstans, vad den gör, dens organisationsnivåer, leder, ligament, skelett, rörelsemönster och lite så. Att muskelns proteiner myosin och aktin svarar för muskelns kontraktion.

Sen ska vi ju kunna en hel del mer så idag är det plugg-lördag för på tisdag är det prov. Svettigt! Så idag började dagen med utsläpp av våra gulliga hästar. Fyra egna (min och mina systrars) står i stallet och vi har 1 inackordering. Vädret var heeeeelt underbart så absolut bästa starten för att rensa hjärnan och få lite luft inför eftermiddagens pluggande.

Idag tänkte jag fokusera lite mer på ursprung, fäste och funktion. Som t.ex. Quadriceps Femoris, som består av 4 olika muskler. Den har sitt ursprung på Illium och Femur, fäster på Patella och det sträcker knäleden och böjer höftleden. Kan den här kanske vara extra intressant att känna till för ägare till ”Patella-hästar”? Kanske Biceps Femoris också kan vara intressant då två delar fäster på Patellas bakre yta? Så det här är precis det jag håller på med idag, och det är VÄLDIGT viktigt (och intressant) att känna till för att kunna förebygga och rehabilitera olika skador.

Bilden är från utsläppet i morse ❤

Trevlig helg!

varför hästmassaga på Instagram
Glöm inte att följa oss på Instagram @varforhastmassage